Przejdź na skróty do treści. | Przejdź do nawigacji

Narzędzia osobiste
  • Newsy: 10384
  • Artykuły: 7396
  • Zdjęcia: 80446
  • Posty forum: 121746
Sekcje

Jesteś w: Strona główna > Forum > Internet > Serwisy WWW > Slepy internetowe.

Autor Wiadomość

misiex

Student

Wysłany: 19.12.2008, 13:23

Temat postu: Slepy internetowe.

Jakie sklepy internetowe są najlepsze? Gdzie mają najlepszy towar i gdzie nie oszukują klientów? Czy w ogolę to się opłaca? Czy warto kupować na allegro.pl ??

dembalak

Uczeń

Wysłany: 19.12.2008, 13:48

Temat postu: RE: Slepy internetowe.

Komputronik - szybka przesylka, gwarancja, nie oszukuja kientow, minus jest to ze ceny niektorych czesci sa troche za duze. Jak narazie kupilem u nich bude, zasilacz, mysz i radiator i jestem zadowolony.
Z innych sklepow moge polecic Apollo, Agito.

misiex

Student

Wysłany: 19.12.2008, 13:58

Ja słyszałem że kompurtronik to niebyt dobry sklep a wręcz beznadziejny. Nie wiem czy to prwada. A co do ich cen to niektóre rzeczy są z księżyca wzięte.

rko1

Profesor

Wysłany: 19.12.2008, 14:08

misiex
Ja słyszałem że kompurtronik to niebyt dobry sklep a wręcz beznadziejny. Nie wiem czy to prwada. A co do ich cen to niektóre rzeczy są z księżyca wzięte.

Nie wiem, gdzie słyszłeś takie rzeczy, ale to nieprawda. Oceniamy sklep, a nie ceny - jedna są wyższe od konkurencji, inne tańsze - jak wszędzie. Chodzi o to że dzisiaj kupujesz, jutro masz towar w domu - taki jaki zamawiałeś, porządnie opakowany.
To jest bardzo dobry sklep.

misiex

Student

Wysłany: 19.12.2008, 14:14

rko1"
Oceniamy sklep, a nie ceny

A czy ja ten sklep oceniam TYLKO po cenach. Mówię to co słyszałem i w niektórych komentarzach na ich stronie kupujący w komputroniku wypowiadali sie o nich żlę

kiowa

Uczeń

Wysłany: 19.12.2008, 14:16

od wielu lat robie zakupy w komputroniku, zarowno prywatnie, bo maja ogromny wybor, a ja nie mam zazwyczaj czasu czekac i wole doplacic jakies grosze, jak i sluzbowo, bo nikt inny tego nie ma. zero problemow z dostawami, serwisem. moze inni maja inne odczucia, ale ja nie mam zadnych zastrzezen z wyjatkiem jednego, kiedys zamowilem plyte z wbudowanym lanem, dali bez... ot, plama. ale to akurat zaden problem.

kiowa

Uczeń

Wysłany: 19.12.2008, 14:20

/EDIT/ moze kiedys sie przycisk pojawi?

co do apollo - bardzo zle wrazenie, tragiczny serwis, moze nie poprzez sklep internetowy, ale normalny, wygrali przetarg... coz, zdanie mam bardzo zle.

allegro? jak cos biore z allegro, starm sie znalezc kogos w moim miescie, zebym mogl odebrac osobiscie, jeden raz dostalem kompletnie cos innego niz chcialem (wysylkowo), poza tym jakos nie trafialem na oszustow. czasami nie warto sie bawic w allegro dla kilkudziesieciu, czy nawet kiluset zlotych przy duzych zakupach, bo trzeba w razie awarii sprzet odsylac czesto na swoj koszt, wiec sie "oszczednosci" traci. ale to tez nie jest zasada.

misiex

Student

Wysłany: 19.12.2008, 14:25

Mówisz o oszustach na allegro ale przecież jest teraz jakaś ochrona kupujących

rko1

Profesor

Wysłany: 19.12.2008, 14:29

misiex

Ostatnio były na ten temat artykuły - chyba też w Chipie grudniowym. Wszystko jest pięknie dopóki nie będziesz chciał wypłaty...
Zresztą tak jest ze wszystkimi ubezpieczeniami.

kiowa

Uczeń

Wysłany: 19.12.2008, 14:29

misiex

ktos mi swego czasu opisywal te "ochrone" i raczej nie byly to pochwaly, ale nie wiem, mi sie to dawno temu zdarzylo, nim program ochrony zostal wprowadzony, co nie zmienia faktu, ze jakos srednio mu ufam.

onn

Uczeń

Wysłany: 22.12.2008, 17:27

Ema ja goraco polecam sklep internetowy progaming.pl szybka przeszylka niskie ceny

Chipoczytacz

Nowicjusz

Wysłany: 22.12.2008, 17:58

Ja całego kompa sobie złożyłem z części zakupionych na areście. Za komputer, na którym śmiało pojdzie Crysis z ok. 20FPS zapłaciłem 800zł z przesyłką. Myślę, ze to bardzo dobra cena za taki komputer. Allegro nie polecam, bo za każda czesc bedziesz musiał osobno zapłacić za wysyłkę. A jak kazdy szanujący sie informatyk chyba wie - gotowego komputera nigdy nie opłaca sie kupowac.

dowlander

Specjalista

Wysłany: 22.12.2008, 19:15

Chipoczytacz
llegro nie polecam, bo za każda czesc bedziesz musiał osobno zapłacić za wysyłkę. A jak kazdy szanujący sie informatyk chyba wie - gotowego komputera nigdy nie opłaca sie kupowac.

Czasami jednak na Allegro zdarzają się okazje. Firmy składające kompy mają ulgi w sklepach z częściami i może wyjść taniej niż kupując części osobno. Ja kupiłem 5 lat temu kompa na allegro i nie przepłaciłem :) Co do sklepów internetowych to polecam icomp.pl . Kupiłem od nich kartę graficzną i RAM i szybko zakup dotarł. Miła obsługa, ale w niektórych przypadkach ich ceny są wyższe niż u konkurencji a w niektórych wręcz odwrotnie.

kretin

Uczeń

Wysłany: 23.12.2008, 03:45

ja polecam serwis http://alejka.pl/agd/, [alejka.pl] jest tam fajne zestawienie sklepów, oferujących dany towar i rzeczywiście można tanio coś kupić w porównaniu z cenami z noralnych sklepów. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo zakupów przez net, to ja jak najbardziej polecam, kupuję w ten sposób prawie wszystko i jestem bardzo zadowolona, szybko, sprawnie i z dostawą do domu:) a co najważniejsze, nie trzeba stać w kolejkach:D

non3

Student

Wysłany: 23.12.2008, 17:55

Na allegro można często dość ciekawe promocje trafić ale trzeba trochę czasu poświęcić na sprawdzanie poszczególnych sprzedawców.

Georgio

Student

Wysłany: 25.12.2008, 02:40

Ja polecam Agito i Komputronik.
A z takich mniej elektronicznych to Merlin, tam na pewno nie oszukują.

damianGR83

Student

Wysłany: 28.01.2009, 14:27

Ja przed zakupem sprawdzam opinie na temat sklepu tutaj: http://opineo.pl/ [opineo.pl] polecam

klorko

Uczeń

Wysłany: 28.01.2009, 14:35

Warto kupować w internecie. Trzeba zachować zdrowy rozsądek i nie korzystać z 'wyjątkowych okazji', bo może się okazać, że to oszustwo. Jeśli jest możliwość proponuję płacić przelewem lub przez PayPal i raczej nie płacić kartą kredytową.

matox

Specjalista

Wysłany: 28.01.2009, 17:06

Ja wiele razy dokonywałem zakupów przez http://www.nokaut.pl/ [nokaut.pl] co zresztą chyba widać bo często ją polecałem (nawet dostałem za to po nosie) ostatnio zaglądam też na http://www.skapiec.pl/ [skapiec.pl] ale tu jeszcze nic nie zamawiałem więc nie wypowiem się o jakości.

SufferMaker

Nauczyciel

Wysłany: 28.01.2009, 19:04

Zdecydowanie polecam komputronik:
- idealny kontakt z przedstawicielami handlowymi
- dotawa za darmo
- ogromny wybor produktow
- rozsadne ceny

Z tymi cenami to trzeba sie pogodzic poniewaz oni uzywaja wlasnych magazynow, ale i tak mozna co nie co zaoszczedzic.
test
kostek
Ja, Karen
interkim
Trznadle ,sójki i ...
warmiak
Nokia N8 i Symbian ...
Western Digital TV ...
ASUS Ares - Bóg ...
Najpopularniejsze
  • pawel2208
    14:21 29.07.2010
    do usunięcia

Witam. Mam pewien problem z przechwyceniem obrazu z VHS na PC. Posiadam przejściówkę SCART na S-Video oraz jack stereo. więcej

Kup najtaniej