| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
|
Student |
Wysłany: 19.12.2008, 13:23 Temat postu: Slepy internetowe. Jakie sklepy internetowe są najlepsze? Gdzie mają najlepszy towar i gdzie nie oszukują klientów? Czy w ogolę to się opłaca? Czy warto kupować na allegro.pl ??
|
|
|
Uczeń |
Wysłany: 19.12.2008, 13:48 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Komputronik - szybka przesylka, gwarancja, nie oszukuja kientow, minus jest to ze ceny niektorych czesci sa troche za duze. Jak narazie kupilem u nich bude, zasilacz, mysz i radiator i jestem zadowolony.
Z innych sklepow moge polecic Apollo, Agito. |
|
|
Student |
Wysłany: 19.12.2008, 13:58 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Ja słyszałem że kompurtronik to niebyt dobry sklep a wręcz beznadziejny. Nie wiem czy to prwada. A co do ich cen to niektóre rzeczy są z księżyca wzięte.
|
|
|
Profesor |
Wysłany: 19.12.2008, 14:08 Temat postu: RE: Slepy internetowe. misiex Nie wiem, gdzie słyszłeś takie rzeczy, ale to nieprawda. Oceniamy sklep, a nie ceny - jedna są wyższe od konkurencji, inne tańsze - jak wszędzie. Chodzi o to że dzisiaj kupujesz, jutro masz towar w domu - taki jaki zamawiałeś, porządnie opakowany. To jest bardzo dobry sklep. |
|
|
Student |
Wysłany: 19.12.2008, 14:14 Temat postu: RE: Slepy internetowe. rko1" A czy ja ten sklep oceniam TYLKO po cenach. Mówię to co słyszałem i w niektórych komentarzach na ich stronie kupujący w komputroniku wypowiadali sie o nich żlę |
|
|
Uczeń |
Wysłany: 19.12.2008, 14:16 Temat postu: RE: Slepy internetowe. od wielu lat robie zakupy w komputroniku, zarowno prywatnie, bo maja ogromny wybor, a ja nie mam zazwyczaj czasu czekac i wole doplacic jakies grosze, jak i sluzbowo, bo nikt inny tego nie ma. zero problemow z dostawami, serwisem. moze inni maja inne odczucia, ale ja nie mam zadnych zastrzezen z wyjatkiem jednego, kiedys zamowilem plyte z wbudowanym lanem, dali bez... ot, plama. ale to akurat zaden problem.
|
|
|
Uczeń |
Wysłany: 19.12.2008, 14:20 Temat postu: RE: Slepy internetowe. /EDIT/ moze kiedys sie przycisk pojawi?
co do apollo - bardzo zle wrazenie, tragiczny serwis, moze nie poprzez sklep internetowy, ale normalny, wygrali przetarg... coz, zdanie mam bardzo zle. allegro? jak cos biore z allegro, starm sie znalezc kogos w moim miescie, zebym mogl odebrac osobiscie, jeden raz dostalem kompletnie cos innego niz chcialem (wysylkowo), poza tym jakos nie trafialem na oszustow. czasami nie warto sie bawic w allegro dla kilkudziesieciu, czy nawet kiluset zlotych przy duzych zakupach, bo trzeba w razie awarii sprzet odsylac czesto na swoj koszt, wiec sie "oszczednosci" traci. ale to tez nie jest zasada. |
|
|
Student |
Wysłany: 19.12.2008, 14:25 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Mówisz o oszustach na allegro ale przecież jest teraz jakaś ochrona kupujących
|
|
|
Profesor |
Wysłany: 19.12.2008, 14:29 Temat postu: RE: Slepy internetowe. misiex Ostatnio były na ten temat artykuły - chyba też w Chipie grudniowym. Wszystko jest pięknie dopóki nie będziesz chciał wypłaty... Zresztą tak jest ze wszystkimi ubezpieczeniami. |
|
|
Uczeń |
Wysłany: 19.12.2008, 14:29 Temat postu: RE: Slepy internetowe. misiex ktos mi swego czasu opisywal te "ochrone" i raczej nie byly to pochwaly, ale nie wiem, mi sie to dawno temu zdarzylo, nim program ochrony zostal wprowadzony, co nie zmienia faktu, ze jakos srednio mu ufam. |
|
|
Uczeń |
Wysłany: 22.12.2008, 17:27 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Ema ja goraco polecam sklep internetowy progaming.pl szybka przeszylka niskie ceny
|
|
|
Nowicjusz |
Wysłany: 22.12.2008, 17:58 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Ja całego kompa sobie złożyłem z części zakupionych na areście. Za komputer, na którym śmiało pojdzie Crysis z ok. 20FPS zapłaciłem 800zł z przesyłką. Myślę, ze to bardzo dobra cena za taki komputer. Allegro nie polecam, bo za każda czesc bedziesz musiał osobno zapłacić za wysyłkę. A jak kazdy szanujący sie informatyk chyba wie - gotowego komputera nigdy nie opłaca sie kupowac.
|
|
|
Specjalista |
Wysłany: 22.12.2008, 19:15 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Chipoczytacz Czasami jednak na Allegro zdarzają się okazje. Firmy składające kompy mają ulgi w sklepach z częściami i może wyjść taniej niż kupując części osobno. Ja kupiłem 5 lat temu kompa na allegro i nie przepłaciłem |
|
|
Uczeń |
Wysłany: 23.12.2008, 03:45 Temat postu: RE: Slepy internetowe. ja polecam serwis http://alejka.pl/agd/, [alejka.pl] jest tam fajne zestawienie sklepów, oferujących dany towar i rzeczywiście można tanio coś kupić w porównaniu z cenami z noralnych sklepów. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo zakupów przez net, to ja jak najbardziej polecam, kupuję w ten sposób prawie wszystko i jestem bardzo zadowolona, szybko, sprawnie i z dostawą do domu
|
|
|
Student |
Wysłany: 23.12.2008, 17:55 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Na allegro można często dość ciekawe promocje trafić ale trzeba trochę czasu poświęcić na sprawdzanie poszczególnych sprzedawców.
|
|
|
Student |
Wysłany: 25.12.2008, 02:40 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Ja polecam Agito i Komputronik.
A z takich mniej elektronicznych to Merlin, tam na pewno nie oszukują. |
|
|
Student |
Wysłany: 28.01.2009, 14:27 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Ja przed zakupem sprawdzam opinie na temat sklepu tutaj: http://opineo.pl/ [opineo.pl] polecam
|
|
|
Uczeń |
Wysłany: 28.01.2009, 14:35 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Warto kupować w internecie. Trzeba zachować zdrowy rozsądek i nie korzystać z 'wyjątkowych okazji', bo może się okazać, że to oszustwo. Jeśli jest możliwość proponuję płacić przelewem lub przez PayPal i raczej nie płacić kartą kredytową.
|
|
|
Specjalista |
Wysłany: 28.01.2009, 17:06 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Ja wiele razy dokonywałem zakupów przez http://www.nokaut.pl/ [nokaut.pl] co zresztą chyba widać bo często ją polecałem (nawet dostałem za to po nosie) ostatnio zaglądam też na http://www.skapiec.pl/ [skapiec.pl] ale tu jeszcze nic nie zamawiałem więc nie wypowiem się o jakości.
|
|
|
Nauczyciel |
Wysłany: 28.01.2009, 19:04 Temat postu: RE: Slepy internetowe. Zdecydowanie polecam komputronik:
- idealny kontakt z przedstawicielami handlowymi - dotawa za darmo - ogromny wybor produktow - rozsadne ceny Z tymi cenami to trzeba sie pogodzic poniewaz oni uzywaja wlasnych magazynow, ale i tak mozna co nie co zaoszczedzic. |