Przejdź na skróty do treści. | Przejdź do nawigacji

Narzędzia osobiste
  • Newsy: 10385
  • Artykuły: 7396
  • Zdjęcia: 80446
  • Posty forum: 121746
Sekcje

Jesteś w: Strona główna > Forum > Ogólne > Magazyn CHIP > Dodatkowe pliki w numerze 10/2009 ;)

Autor Wiadomość

muadzik

Nowicjusz

Wysłany: 22.09.2009, 13:31

Temat postu: Dodatkowe pliki w numerze 10/2009 ;)

Witam
Chciałbym zapytać się co to za dodatkowe pliki na płycie z numeru 10/209. Czy to jakiś bonus niespodzianka?:) bo w gazecie nic o nich nie pisało.

mgajewski (CHIP)

Wysłany: 22.09.2009, 13:55

Temat postu: RE: Dodatkowe pliki w numerze 10/2009 ;)

Oczywiście te pliki nigdy nie powinny były się tam znaleźć. Sprawa jest w trakcie wyjaśniania. Napiszemy więcej wkrótce.

teczowy

Doradca

Wysłany: 22.09.2009, 14:08

skoro na płycie gigabyte, cisco, symanteca trafiły się dziwne obiekty to i chipowi mogą :)
... co do cisco, to płytka niezbyt ciekawa bo jakaś hiszpańska muza ... :) (do ASA dodatek mimo woli)
... symantec niestety mi się wyślizgnął, trafił się koledze ...
... co do gigabyte to akurat było mało ciekawe ...
... a zapewne jest takich wpadek wiele ...

damianwro

Uczeń

Wysłany: 22.09.2009, 15:36

ale jaką reklamę ta strona będzie miała! ;)

... no cóż, zdarza się najlepszym ;)

takashi

Student

Wysłany: 22.09.2009, 16:06

reklama reklamą.... ale zobacz na te foldery muzyczne!! co za ciekawa oferta!! aż ma sie ochotę kupić :) dobrze że Hurra od Kazika nie ma na tej płycie bo chyba by sfiksował totalnie!! :music:

takashi

Student

Wysłany: 22.09.2009, 16:06

reklama reklamą.... ale zobacz na te foldery muzyczne!! co za ciekawa oferta!! aż ma sie ochotę kupić :) dobrze że Hurra od Kazika nie ma na tej płycie bo chyba by sfiksował totalnie!! :music:

BigBangBang

Nowicjusz

Wysłany: 22.09.2009, 16:59

Ja też chciałbym się o to spytać - a przy okazji czemu mój temat (o tym samym co tutaj - nawet screenshot jest wykonany przeze mnie), który napisałem wczoraj został usunięty?

antic

Nowicjusz

Wysłany: 22.09.2009, 17:31

Dobrze by było, gdybyście już nigdy więcej nie jęczeli na temat piractwa na łamach Chipa. Byłoby to żałosne i nie trzeba chyba tłumaczyć dlaczego.

BigBangBang

Nowicjusz

Wysłany: 22.09.2009, 19:25

O widzę, że jakimś cudem trafił do spamu :P

wojtekwx

Profesor

Wysłany: 22.09.2009, 19:59

chyba wszyscy co na pisali wczoraj w tym wątku dostali maila od pana Michała Adamczyka bo u mnie też w spamie była wiadomość...

jacenty

Doradca

Wysłany: 22.09.2009, 20:15

ja nie dostałem :P a napisałem aż dwa posty w tym temacie :grin:
szczerze mówiąc nawet nie zwróciłbym uwagi na te pliki bo płytkę chipa przeglądam z poziomu przeglądarki na płycie, kupiłem czasopismo ale jeszcze do chwili tej afery nie wsadziłem płyty do napędu. czasami wcale nie przeglądam płytki. trzeba przyznać, że niezła wpadka.

wojtekwx

Profesor

Wysłany: 23.09.2009, 16:44

sprawa nie obeszła się bez echa:
http://www.tvn24.pl/-1,1620748,0,1,pira ... omosc.html [tvn24.pl]

tylko w tym artykule jest nieścisłość... wątek na ten temat nadal istnieje...

damianwro

Uczeń

Wysłany: 23.09.2009, 16:53

czyżby ktoś "życzliwy" doniósł... nieciekawie, oby rozeszło się po kościach

BigBangBang

Nowicjusz

Wysłany: 23.09.2009, 19:21

Nie istnieje... - poprzedni temat założony przeze mnie został usunięty.

jogi

Nowicjusz

Wysłany: 23.09.2009, 19:21

Powyższa wypowiedź jest po prostu niesamowita.

Otóż wygląda na to, że jeżeli "szaraczek" wypuści w świat piraty, to jest złym piratem. Trzeba mu dowalić. Co najwyżej można ściągnąć efekty jego działalności, bo przecież "ściągać można".

Ale jeżeli ktoś z redakcji Chipa pośle w świat pirackiego seta, okazuje się, że trzeba redakcji współczuć, a wszelkie informacje "przeciekające" na zewnątrz to jest forma niewdzięcznego "donosu".

Jestem czytelnikiem tego pisma od kilkunastu lat. Pismo osiągnęło okolice dna już jakiś czas temu, ale teraz to jest już kulminacja wszystkiego.

Życzę redakcji, aby sprawa zakończyła się z pełną surowością. Nie, nie jest mi przykro z tego powodu. Przykro mi było, gdy zastąpiono profesjonalistów obecną obsadą, która jak widać, nie potrafi nawet dopilnować, aby technomjuzik z torrenta oddzielić od materiałów na DVD.

jogi

Nowicjusz

Wysłany: 23.09.2009, 19:22

Oczywiście chodziło o wypowiedź forumowicza "damianwro".

wojtekwx

Profesor

Wysłany: 23.09.2009, 19:34

BigBangBang
Nie istnieje... - poprzedni temat założony przeze mnie został usunięty.

przeczytaj uważnie ten artykuł... są tam zacytowane wypowiedzi z tego wątku...
a że poprzedni wątek na ten temat został usunięty wiem... też dostałem emaila tak, jak Ty...

jacenty

Doradca

Wysłany: 23.09.2009, 21:34

to że ktoś w Chipie popełnił błąd nie ulega wątpliwości, ale to, że niektóre stacje telewizyjne znalazły wreszcie coś do rozszarpania i skrupulatnie to wykorzysta też nie ulega wątpliwości, dobrze, że za często nie oglądam TV, bo się normalnie mózg lasuje. oczywiście wszyscy powinni ponieść karę i ponieść konsekwencję. a prawdą jest też to że większość ludzi kradnie, tylko jedni dadzą się złapać a inni nie.
a tak na marginesie, wszyscy tak potępiają piractwo, bo jest be (no jest nie ulega to wątpliwości) jak to nie ładnie i że to kradzież, ale jeżeli każdy tutaj co to pisze jest bez winy, to niech rzuci kamieniem, ciekawe ile by tych kamieni poleciało :grin: .

krzysieks194

Nowicjusz

Wysłany: 24.09.2009, 11:59

Kiedy mogę kupić CHIP z płytą, ale nie chcę pirackie pliki?

damianwro

Uczeń

Wysłany: 24.09.2009, 13:19

jogi
Powyższa wypowiedź jest po prostu niesamowita.

Dzięki, Twoja opinia wiele dla mnie znaczy.
jogi
Otóż wygląda na to, że jeżeli "szaraczek" wypuści w świat piraty, to jest złym piratem. Trzeba mu dowalić. Co najwyżej można ściągnąć efekty jego działalności, bo przecież "ściągać można".

Skala Kolego, skala. Nie wiem do czego pijesz, bo mojego stosunku względem piractwa nie znasz, ale w porządku. Czym innym jest celowe, zaplanowane piractwo na masową skalą, czym innym "wpadka". Nie popieram piractwa, ale też nie wysyłałbym na krzesła elektryczne wszystkich, którzy ściągnęli z internetu mp3kę. Szczerze wątpię byś miał czystą kartotekę w tej sprawie. Jeśli się mylę, to wybacz, po prostu jesteś białym krukiem.

jogi
Ale jeżeli ktoś z redakcji Chipa pośle w świat pirackiego seta, okazuje się, że trzeba redakcji współczuć, a wszelkie informacje "przeciekające" na zewnątrz to jest forma niewdzięcznego "donosu".

Nie, nie jest formą niewdzięcznego donosu, lecz totalnej hipokryzji.
test
kostek
Ja, Karen
interkim
Trznadle ,sójki i ...
warmiak
Nokia N8 i Symbian ...
Western Digital TV ...
ASUS Ares - Bóg ...
Najpopularniejsze
  • pawel2208
    14:21 29.07.2010
    do usunięcia

Witam. Mam pewien problem z przechwyceniem obrazu z VHS na PC. Posiadam przejściówkę SCART na S-Video oraz jack stereo. więcej

Kup najtaniej