Przejdź na skróty do treści. | Przejdź do nawigacji

Zapamiętaj mnie Przypomnij hasło Rejestracja
Wersja mobilna
Newsletter
Zgłoś uwagę
RSS
Forum
rozwiń
Strona główna Forum Oprogramowanie Programowanie Kurs Visual C#

Kurs Visual C#


Autor Wiadomość

fruscia...

frusciante

Wysłany 24.09.2006, 10:44

Tytuł postu: Kurs Visual C#

Mam prośbe mógłby ktos podać jakieś adresy z polskimi kursami Visual C# lub jakies ksiazki do zassania

snake83

snake83

Wysłany 24.09.2006, 17:04

Tytuł postu:

a zasysaj ksiazki ile wlezie - podaj miasto to powiem gdzie jest ksiegarnia

kaczor_...

kaczor_donald12

Wysłany 26.09.2006, 08:57

Tytuł postu:

sam szukałem jakiś kursów do tego języka i niewiele znalazłem. W końcu “zassałem” z empiku książkę C# Programowanie. Kosztuje 67 zł i jest naprawdę dobra polecam.

PS: Chcąc zostać programistą raczej nie powinieneś wspierać komputerowego podziemia.

turgon.

turgon.

Wysłany 09.10.2006, 23:06

Tytuł postu:

Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą książkę o programowaniu oraz jak napisać pierwszy program.

sebaci

Student

sebaci

Wysłany 09.10.2006, 23:20

Tytuł postu:

turgon.
Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą książkę o programowaniu oraz jak napisać pierwszy program.
1. Najpierw naucz sie Xhtml'a. Jak stwierdzisz że za trudny jest, to zapomnij o C++ :D
2. Odpal Dev C++, daj na nowy projekt, wybierz aplikacje konsolowa, potem w funkcji main() wpisz:

cout << "to jest moj pierwszy zajefany program";

Skompiluj i skacz z radosci, zrobiles pierwszy program
:D

turgon.

turgon.

Wysłany 10.10.2006, 20:06

Tytuł postu:

a skąd ten program ?
a jak nauczyć się Xhtml-a? czytaj: skąd książka, jaki tytuł
Tyle, że:
1. naucz się
2. napisz program
to ja też wiem nie pytam o ogulniki pytam o szczegóły

ranking...

rankingowiec

Wysłany 10.10.2006, 20:50

Tytuł postu:

zaczynać naukę od XHTML - a na jakich studiach kolega widział, że uczyli programować od XHTML ?? To chyba jakies studia w innej galaktyce, id io ty cz ne j galaktyce……..

Programować najlepiej uczyć się od języka C lub C# (gdzieniegdzie uczy się programować od javy, ale to nie jest dobry pomysł)

Co do narzedzia do programowania to koniecznie Dev C++

Poza tym kolejne de bi lne wypowiedzi niejakiego sebaciego to:
“2. Odpal Dev C++, daj na nowy projekt, wybierz aplikacje konsolowa, potem w funkcji main() wpisz: ”

brawo, brawo - dla osoby, ktora nie ma pojecia o programowaniu kolega proponuje wybrac “projekt” buahahha - niech założyciel tego posta nie słucha takich durnych wypowiedzi jak te sebaciego i po zainstalowaniu dev c++ wybierze: plik-nowy-plik źródłowy

i potem sebaci radzi:
“2. Odpal Dev C++, daj na nowy projekt, wybierz aplikacje konsolowa, potem w funkcji main() wpisz:

Kod:
cout << ”to jest moj pierwszy zajefany program“;


Skompiluj i skacz z radosci, zrobiles pierwszy program ”

JEDNA Z DURNIEJSZYCH WYPOWIEDZI NA TYM FORUM, SKORO ZAłOżYCIEL WATKU NIE MA POJECIA O PROGRAMOWANIU TO JAK MOZNA MU PISAC TAKIE PI ER DO LY ?????

sebaci

Student

sebaci

Wysłany 10.10.2006, 22:28

Tytuł postu:

rankingowiec
zaczynać naukę od XHTML - a na jakich studiach kolega widział, że uczyli programować od XHTML ?? To chyba jakies studia w innej galaktyce, id io ty cz ne j galaktyce……..

Programować najlepiej uczyć się od języka C lub C# (gdzieniegdzie uczy się programować od javy, ale to nie jest dobry pomysł)

Co do narzedzia do programowania to koniecznie Dev C++

Poza tym kolejne de bi lne wypowiedzi niejakiego sebaciego to:
“2. Odpal Dev C++, daj na nowy projekt, wybierz aplikacje konsolowa, potem w funkcji main() wpisz: ”

brawo, brawo - dla osoby, ktora nie ma pojecia o programowaniu kolega proponuje wybrac “projekt” buahahha - niech założyciel tego posta nie słucha takich durnych wypowiedzi jak te sebaciego i po zainstalowaniu dev c++ wybierze: plik-nowy-plik źródłowy

i potem sebaci radzi:
“2. Odpal Dev C++, daj na nowy projekt, wybierz aplikacje konsolowa, potem w funkcji main() wpisz:

Kod:
cout << ”to jest moj pierwszy zajefany program“;


Skompiluj i skacz z radosci, zrobiles pierwszy program ”

JEDNA Z DURNIEJSZYCH WYPOWIEDZI NA TYM FORUM, SKORO ZAłOżYCIEL WATKU NIE MA POJECIA O PROGRAMOWANIU TO JAK MOZNA MU PISAC TAKIE PI ER DO LY ?????
kolejne debilne wypowiedzi? Jakie ostatnio pisałem debilne wypowiedzi? A w moim poprzednim poście nie widzisz ani ciut ironii? Weź wypier***** bo udajesz kozaka niby na wszystkim znającego się.

——————–
rankingowiec
bez sęsu
bez sensu cioto.
rankingowiec
przede wszystkim ważniejsze od taktowania pamięci są timingi - najlepszym przykładem są pamięci DDR2 mające taktowanie większe niż DDR i gorsze timingi i dlatego tylko najdrozsze DDR2 są lepsze od DDR.

na obecną chwilę posiadanie więcej niż 1 giga ramu jest bez sęsu, natomiast gdy wyjdzie VISTA to posiadanie więcej niż 1280 MB pamięci będzie bez sęsu
ta wypowiedź przebija wszystkie inne najbardziej d e b i l n e wypowiedzi na tym forum.

ranking...

rankingowiec

Wysłany 11.10.2006, 05:07

Tytuł postu:

Sebaci pisanie o rozpoczęciu programowania od xhtml jest głu pim pomysłem

sebaci o ile ja znam się na rzeczy i podaje rozsądne argumenty o tyle ty kompletnie nie znasz się na rzeczy i nie jesteś w stanie podać żadnych kontrargumentów, w twoich wypowiedziach nie wiadomo o co chodzi, np twoje ostatnie zdanie:
“ta wypowiedź przebija wszystkie inne najbardziej d e b i l n e wypowiedzi na tym forum.”
nie wiadomo z czym się nie zgadzasz i nie widać kontrargumentów

Co do ortografii to nie jestem humanistą żeby pisać bezbłędnie

turgon.

turgon.

Wysłany 11.10.2006, 15:44

Tytuł postu:

halo jest tam ktoś, ja nadal jestem zainteresowany początkami programowania a Wy się żrecie.
Moglibyście używać mniej przekleństw??? Przez nie wydaje mi się, że jestem na forum dresów :?: może i racji nie mam ale wrażenie pozostaje a co gorsza text staje się nieczytelny.
PS. Dlaczego na Tym forum większość tak poważnie traktuje ortografię? w związku z tym zmieńmy nazwę forum na sienkiewicz a nie Chip

ranking...

rankingowiec

Wysłany 11.10.2006, 15:57

Tytuł postu:

turgon zacznij nauke programowania od jezyka C

kaczor_...

kaczor_donald12

Wysłany 12.10.2006, 13:06

Tytuł postu:

ja programować uczyłem się od pascala ale źle go wspominam. jeśli chcesz się nauczyć programować znajdz sobie jakiś kurs na google.pl do jakiegoś prostszego języka html,php lub c, c++, albo od razu do c# ale to może okazać się za ciężkie. Jęsli chcesz kupić jakąś dobrą książke do nauki programowania idź do empiku lub księgarnii i poczytaj kilka książek i weź tą która ci najbardziej podejdzie.na początek polecam książki z serii “… w praktyce”. polecam także strony 4programmers.net developers.pl i codeguru.pl

cirsqwe...

cirsqwer

Wysłany 27.10.2006, 18:47

Tytuł postu: Re: Kurs Visual C#

frusciante
Mam prośbe mógłby ktos podać jakieś adresy z polskimi kursami Visual C# lub jakies ksiazki do zassania
http://codeguru.pl/ [codeguru.pl]

cirsqwe...

cirsqwer

Wysłany 27.10.2006, 19:24

Tytuł postu:

turgon.
Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą książkę o programowaniu oraz jak napisać pierwszy program.
moim zdaniem nauke programowania najlepiej[a moze tylko warto] zaczac od algorytmizacji i struktur danych. to uczy logicznego myslenia, pewnych schematow i daje ci solidne podstawy - tzn jak pozniej uzywasz np HashMap w javie czy Vector w c++ lub inne wbudowane mechanizmy specyficzne dla danego jezyka to wiesz ‘z czym to jesc’, jak to dziala - jak to jest szybkie co jest szybsze i dlaczego.
od jakiego jezyka zaczyynac - sam sobie wybierz - moze byc pascal lub c/c++ [one (c/c++) zawsze dla poczatkujacych zastawiaja wile pulapek itp / fajnie miec juz troche doswiadczenia pracujac z nimi], ale mimo to nich to nie zraza cie ten maly przypis do tych jezykow. takie jezyki jak java lub c# obecnie stoja na najwyzszym poziomie ewolucji j. programowania i wiele rzeczy w nich sie dzieje poza twoja wiedza np garbage collection (http://pl.wikipedia.org/wiki/Garbage_collection [pl.wikipedia.org]) a niektorych rzeczy/mechanizmow to juz nie mozna uzywac np wskazniki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmienna_ws ... 5%BAnikowa [pl.wikipedia.org]). a te rzeczy warto znac - dlatego zalecam uzywanie[na poczatku] takich jezykow jak pascal,c,c++.
nastepna bardzo wazna kwestia to tak ktora powinna byc poruszona na samym poczatku tego postu czyli jakie sa twoje zamiary wobec programowania - powazne czy amatorskie/hobbistyczne - jesli powazne to powinienes sie do tego zastosowac co napisalem [na kazych studiach informatycznych wlasnie sie zaczyna od solidnej dawki algorytmizacji dodatkowo matematyki i fizyki dopiero pozniej sa nowoczesne technologie i rzeczy o ktorych duzo by tu gadac i nie na temat ] jesli zamierzasz podejsc do sprawy jako amator/hobbysta to nie ma przeszkod zebys zaczynal od javy,c# [choc do c# trudno znalezc chyba dobre srodowisko do programowania/ legalne gdzie do javy wszystkie najpotezniejsze sa darmowe i nie tylko do uzytku domowego a takze do komercyjnego]

your choice

w razie czego[niejasnosci, kolejnych pytan] to pisz/pytaj dalej

siekacz

Specjalista

siekacz

Wysłany 07.12.2006, 18:25

Tytuł postu:

Ja chciałbym dobrze opanować C# ze względu na XNA.

pixel_m...

pixel_man

Wysłany 22.01.2007, 18:11

Tytuł postu:

siekacz jest jeden z niewielu kursów C# [toya.net.pl] po polsku.
Poza tym polecam Ci książkę “C# Programowanie”. Ja się z niej też uczę i jest bardzo dobra.

noobek

noobek

Wysłany 23.01.2007, 00:00

Tytuł postu:

rankingowiec napisal:
Programować najlepiej uczyć się od języka C lub C# (gdzieniegdzie uczy się programować od javy, ale to nie jest dobry pomysł)

Ta ? a ja myslalem ze najlepiej zaczac od tworzenia algorytmow , a potem od pascala.Swoja droga ciekawe gdzie ucza pisac programy od C :shock:

maciekb

Uczeń

maciekb

Wysłany 23.01.2007, 17:45

Tytuł postu:

noobek
Ta ? a ja myslalem ze najlepiej zaczac od tworzenia algorytmow , a potem od pascala.Swoja droga ciekawe gdzie ucza pisac programy od C :shock:
Na większości uczelni naukę programowania rozpoczyna się od C.

lassedu...

lassedus

Wysłany 07.02.2007, 23:07

Tytuł postu:

mnie zaczeli od matemtycznych metod fizyki:) a potem cpp sprzed ansi:).
Tak na powaznie zaczynaliśmy od C++ na bardzo przyzwoitym poziomie a potam była masa różnych języków od assemblera przez frortran na javie kończąc. Wydaje mi się że moja uczelnia* jest dosyć ważnym elemantem polskiego systemu edukacji, raczej może posłużyć za przykład pewnego kanonu.

*nie jestem włąścicilem AGH jak można by to znadinterpretować, jedynie się tam edukuje. (wyjaśniam bo na tym forum lubią się do dziwnych rzeczy przy******lać)

noobek

noobek

Wysłany 08.02.2007, 20:16

Tytuł postu:

maciekb
Na większości uczelni naukę programowania rozpoczyna się od C.

Na uczelniach moze i tak , ale nie dla kogos kto chce uczyc sie w domu ^^ .
CENEO Kup najtaniej
Wiwa HD-90 Memo Wiwa HD-90 Memo
Dostępny w 4 sklepach
Sprawdź CENY tego produktu
Parrot MINIKIT NEO (PF410005AA) Parrot MINIKIT NEO (PF410005AA)
Dostępny w 14 sklepach
Sprawdź CENY tego produktu
Philips 200V4LSB/00 Philips 200V4LSB/00
Dostępny w 2 sklepach
Sprawdź CENY tego produktu
Zelmer VC3100.0HP Zelmer VC3100.0HP
Dostępny w 25 sklepach
Sprawdź CENY tego produktu
Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM Pentax Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM Pentax
Dostępny w 10 sklepach
Sprawdź CENY tego produktu
Video
nowe filmy