Polskie komputery media center oparte na procesorze AMD

Aquila MC 541 jest dostępna z procesorami AMD rodziny Athlon oraz Phenom. Wybór płyty głównej padł na Asusa M3N-H/HDMI. Płyta posiada zintegrowaną grafikę GF8300 która świetnie sobie radzi z większością zadań multimedialnych i dodatkowo posiada wyjście HDMI (w komplecie przejściówka na DVI). Sugerowana cena detaliczna najtańszego modelu to 1 859 zł a najdroższego to 2 899 zł.
Polskie komputery media center oparte na procesorze AMD

Komputery posiadają możliwość zainstalowania mocniejszej karty graficznej w slocie PCI-Ex 16x. W standardzie  jest złącze D-Sub, FireWire (IEEE 1394) (1przód + 1 tył), optyczne SPDIF, dźwięk 7.1, gigabitowy LAN i 4 USB z tyłu i 2 z przodu. Na przednim panelu znajdują się także gniazda mikrofonu i słuchawkowe (mini Jack).

Nowe Media Center zapakowane jest w srebrną obudowę z aluminiowym frontem o wymiarach: (Wys. x Szer. x Głęb.) 143x455x423. Obudowa posiada wyświetlacz LCD  oraz pilot na podczerwień. Na froncie zainstalowano pokrętło głośności.

Dla Klientów z mniej zasobnym portfelem (ceny od 1 499 zł do 2 599 zł) jest wersja Media Center w tańszej obudowie – czarnej, bez pilota, regulacji głośności i wyświetlacza LCD oznaczona numerem 540. Obudowa umożliwia zainstalowanie 2 napędów 5,25″ i jednego 3,5″. Wymiary obudowy: (Wys. x Szer. x Głęb.) 153x370x452.

Wszystkie komputery ICom Aquila Media Center posiadają w standardowej konfiguracji napęd DVD-RW lub DVD-RW z obsługą płyt Blu-ray, czytnik kart flash, klawiaturę i myszkę optyczną. W zależności od konfiguracji posiadają 2 lub 4 GB pamięci RAM oraz dyski – od 320 MB do 1 TB. W opcji tuner TV. Klient także otrzymuje także pakiet oprogramowania ICom DVD Pack a w nim między innymi ochronę antywirusową na rok.

Więcej:desktopyIcom