Zmiany w menadżerze prywatności Facebooka

Facebook

Użytkownicy, po zalogowaniu się na Facebooku, zostaną powiadomieni o wymianie menadżera prywatności na nowszy moduł i poproszeni o przejrzenie swoich ustawień. Nowe opcje są jeszcze bardziej rygorystyczne, niż poprzednie. Dla przykładu, najszersze grono osób, które może przeglądać nasze fotki i filmy to „znajomi znajomych”, zaś email, numer telefonu czy adres to „znajomi”. Z kolei portal będzie zachęcał dzieleniem się informacjami o sobie, rodzinie, związkach, pracy i szkołach ze wszystkimi. Portal obligatoryjnie prosi o przejrzenie ustawień, pozostawia jednak opcję pozostawienia starych opcji.

Czytaj też: Jak korzystać z Facebooka