Tryb bezpieczny w YouTube'ie

W YouTube’ie coraz bezpieczniej – uruchomiono „tryb bezpieczny”

YouTube uruchamia nowy tryb bezpieczeństwa w swoim serwisie, dzięki któremu rodzice zyskają jeszcze lepsze i łatwiejsze narzędzie do blokowania materiałów zawierających przemoc.

Najpopularniejszy serwis wideo w całym Internecie – YouTube – postanowił nieco polepszyć bezpieczeństwo dzieci w Sieci, wprowadzając „Tryb Bezpieczny”. Jest to ustawienie, które pozwoli rodzicom kontrolować treści oglądane przez ich pociechy. – Po włączeniu trybu bezpiecznego YouTube filmy wideo, które zawierają materiały potencjalnie budzące zastrzeżenia, nie są wyświetlane w YouTube. Funkcja nie jest skuteczna w 100 procentach, jednak nieodpowiednie treści są wykrywane i filtrowane na podstawie zgłoszeń członków społeczności oraz innych informacji – czytamy w serwisie.

Ustawienie trybu bezpiecznego można zablokować po zalogowaniu się do serwisu, po czym inni użytkownicy nie będą mogli zmienić ustawień w aktualnie używanej przeglądarce, nawet po wylogowaniu.

Ustawienia trybu bezpiecznego dostępne są na samym dole strony domowej YouTube, jak i każdej strony z filmami. O tym jak działa, przekonacie się oglądając poniższy filmik

0
Zamknij

Choć staramy się je ograniczać, wykorzystujemy mechanizmy takie jak ciasteczka, które pozwalają naszym partnerom na śledzenie Twojego zachowania w sieci. Dowiedz się więcej.