Facebook Messenger: koniec z udawaniem, że nie odebrano wiadomości

Kontrowersyjna funkcja w Facebook Messenger.

Czy nie posunęli się aby za daleko?

Czy nie posunęli się aby za daleko?

Facebook Messenger od teraz przy każdej wiadomości grupowej będzie wyświetlał kto ją już przeczytał. Co ciekawe, funkcji tej nie można wyłączyć i co jeszcze ciekawsze, działa ona wyłącznie na Androidzie i iOS-ie. Użytkownicy komunikatora na innych platformach (w tym Windows) nie będą mogli „podglądać” swoich znajomych. Aplikacja podaje nazwę użytkownika i godzinę odczytania wiadomości. Szykuje się nowy skandal związany z ochroną prywatności?

Chcesz być na bieżąco z CHIP? Obserwuj nas w Google News