Funkcja PS4: Share Play ma ograniczenie czasowe!

Share Play to takie wirtualne przesiadywanie na kanapie. Jeśli nie możesz sobie z czymś poradzić lub po prostu chcesz pograć ze znajomym, wciskasz przycisk Share na padzie i tadam! Twój przyjaciel może przejąć kontrolę nad Twoją postacią w czasie rzeczywistym lub zagrać razem w trybie kooperacji.

Co najważniejsze zaś, wcale nie musi on posiadać kopii gry! Wystarczy, że będzie miał aktywne konto PlayStation Plus. Brzmi wspaniale, prawda? Jak się okazuje… jest jeden haczyk, o którym Sony „zapomniało” wspomnieć.

Jak udało się dowiedzieć portalowi Gamespot, Sesje Share Play będą mogły trwać maksymalnie 60 minut. Po tym czasie, nasz znajomy, który nie posiada swojej kopii gry zostanie odłączony od rozgrywki. Co prawda nic nie stoi na przeszkodzie, żeby udostępnić ponownie (tutaj nie ma żadnych ograniczeń) grę naszemu znajomemu, jednak jeśli liczyliście na to, że w prosty sposób „pożyczycie” grę od znajomego, to niestety czeka Was rozczarowanie – autoryzacja wymagana co godzinę sprawi, że znajomy udostępniający nam grę, będzie musiał być gdzieś w pobliżu swojej konsoli.

0
Źródło: Gamespot
Zamknij

Choć staramy się je ograniczać, wykorzystujemy mechanizmy takie jak ciasteczka, które pozwalają naszym partnerom na śledzenie Twojego zachowania w sieci. Dowiedz się więcej.