Znajomy zrobił Ci zdjęcie i wrzucił na swoje konto na FB?

Od przyszłego wtorku serwis będzie informował swoich użytkowników, że ktoś wrzucił na stronę zdjęcie przedstawiające konkretną osobę. Dzięki technologii rozpoznawania twarzy Facebook wie, kto jest na danym zdjęciu i czy konto, na którym się pojawiło zdjęcie danej osoby do niej właśnie należy. Użytkownicy FB będą powiadamiani, że na obcych kontach pojawiły się fotografie, na których widnieje ich twarz. Nawet wtedy, gdy nie zostali na zdjęciu oznaczeni.
A jeśli ktoś użyje jako zdjęcia profilowego takiego, które zawiera Twoją twarz, Facebook również o tym powiadomi. Celem usługi jest zapewnienie większej prywatności użytkownikom FB. Nie zawsze przecież życzymy sobie, by wszystkie nasze zdjęcia trafiały do sieci.

AAT Demo

Opublikowany przez Facebook na 18 grudnia 2017

 

0
Zamknij

Choć staramy się je ograniczać, wykorzystujemy mechanizmy takie jak ciasteczka, które pozwalają naszym partnerom na śledzenie Twojego zachowania w sieci. Dowiedz się więcej.