Logo Google+

Google+ przestanie działać 2 kwietnia

Wszystkie dane i komentarze użytkowników zostaną usunięte. Nie będzie też możliwe logowanie za pomocą kont Google+ na stronach internetowych.

Użytkownicy platformy społecznościowej Google+ mają czas do końca marca, aby pobrać swoje dane. Amerykański koncern 2 kwietnia wyłączy usługę i zacznie usuwać zawartość kont użytkowników, co potrwa kilka miesięcy. Jeśli więc macie w Google+ jakieś prywatne filmy, zdjęcia, albo notatki, które chcielibyście zachować, warto zalogować się po raz ostatni do serwisu i pobrać dokumenty. Od 4 lutego w Google+ została wyłączona możliwość tworzenia nowych profili. Warto też pamiętać, że przestanie działać logowanie za pomocą konta Google+ w serwisach, które dawały taką możliwość. Google usunie również wszystkie komentarze dodane za pomocą kont Google+ na stronach internetowych, które miały taką funkcjonalność.