XPERIA ray – Gingerbread, 1-gigahercowy procesor i aluminiowa rama

Sony Ericsson rozszerza swoją linię smartfonów z Androidem

Xperia ray mierzy 9,4 mm grubości, zaś waży 100 gramów

Xperia ray mierzy 9,4 mm grubości, zaś waży 100 gramów

Xperia ray to nowy smartfon firmy Sony Ericsson z systemem operacyjnym Android 2.3 Gingerbread. Urządzenie opiera się na procesorze z taktowaniem 1 GHz, a wyposażone jest w 3,3-calowy ekran TFT z funkcją multitouch, rozdzielczością 854 x 480 pikseli oraz technologią Mobile BRAVIA Engine. Ponadto w smartfonie znajdziemy łączność WiFi z funkcją hotspota, złącze UDB, Bluetooth, nawigację aGPS z oprogramowaniem Wisepilot, 3,5-milimetrowe wyjście słuchawkowe, 300 MB wbudowanej pamięci i gniazdo kart pamięci microSD (4 GB w zestawie), a także baterię o pojemności 1500 mAh, która zapewni do 36 godzin słuchania muzyki, niemal 7 godzin odtwarzania wideo lub do 440 godzin czuwania w trybie UMTS.

Reklama

Zdjęcia z autofokusem wykonywać można 8-megapikselowym aparatem z przetwornikiem Exmor R CMOS, który potrafi także kręcić filmy w rozdzielczości 1280 x 720 pikseli. Nie zabrakło także przedniej kamery VGA do wideorozmów.

Telefon Sony Ericsson Xperia ray będzie dostępny na całym świecie na wybranych rynkach od trzeciego kwartału 2011 roku.