Jak w banalny sposób na zawsze stracić Konto Microsoft

Nie znasz regulaminu SkyDrive'a? Lepiej się z nim zapoznaj...

SkyDrive

SkyDrive

Przed rozpoczęciem korzystania z dysku SkyDrive musisz zaakceptować jego regulamin. Zgaduję, że większość z was bez czytania kliknęła na jego akceptację. To błąd, bowiem na SkyDrive obowiązują ścisłe zasady. Ich nieprzestrzeganie może kosztować cię zablokowaniem całego konta Microsoft. A to może być bolesne, jak przekonał się o tym użytkownik WingsofFury, którego konto zablokowano bez ostrzeżenia.

Microsoft, w przeciwieństwie do konkurencji, nie zezwala na umieszczanie na SkyDrive pewnych rodzajów plików. Należą do nich, między innymi, pirackie treści, nielegalne treści (np. dziecięca pornografia) oraz… pornograficzne treści. Co bardzo ważne, nie ma znaczenia, czy folder z owymi treściami jest publiczny, udostępniony wybranym osobom, czy całkowicie prywatny. Jeżeli umieścisz, na przykład, gołe baby w folderze, do którego nikt nie ma dostępu poza tobą, nie ma to znaczenia. Twoje konto zostanie zawieszone za naruszenie regulaminu SkyDrive.

Problem jest tym większy, że Konto Microsoft funkcjonuje tak samo, jak Konto Google. Łączy w sobie wszystkie usługi Microsoftu. Zawieszenie konta oznacza nie tylko brak dostępu do SkyDrive’a, ale również Hotmaila, kupionych aplikacji na Windows Phone, profilu, osiągnięć i wykupionych usług na Xbox Live, i tak dalej.

Jeżeli chcesz dalej korzystać ze SkyDrive’a, to lepiej sprawdź dokładnie regulamin, albo… idź do konkurencji.

Chcesz być na bieżąco z CHIP? Obserwuj nas w Google News