Wszystkie wersje Visty robią kopie ukryte plików i zawartości folderów. W edycjach Business i Ulitmate polecenie »Przywróć poprzednie wersje« w menu kontekstowym danego pliku czy folderu pozwala na szybki dostęp do jego poprzedniej treści. Niestety, tej możliwości pozbawiona jest wersja Home.